No images found.

Ιστορικό Ξενοδοχείου Xenia Δράμα

Στην δεκαετία του 50 και του 60 όταν η Ελλάδα ξανακτιζόταν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) με τον μεγάλο οραματιστή της Ελληνικής μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής, Αρχιτέκτονα Άρη Κωνσταντινίδη στη θέση του Δ/ντη Τεχνικών Υπηρεσιών, άρχισε να υλοποιεί ένα πρόγραμμα ανέγερσης ξενοδοχείων και Μοτέλ που ήταν το καμάρι του Ε.Ο.Τ. καθώς προσέλκυαν χιλιάδες κόσμου, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη της Ελλάδας.

Τα Ξενία ήταν καταλύματα υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Η κατασκευή της προέκυψε στο πλαίσιο μιας τουριστικής πολιτικής, συνδεδεμένης με τον κεντρικό στόχο της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και αποτέλεσαν τα ξενοδοχεία – θεμέλια της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας, χτισμένα στις πιο προνομιακές τοποθεσίες, έφεραν έντονη την σφραγίδα της εμπνευσμένης αρχιτεκτονικής του Άρη Κωνσταντινίδη και των συνεργατών του. Λιτές αριστοτεχνικές συνθέσεις, απόλυτα προσαρμοσμένες στο εύθραυστο Ελληνικό τοπίο, θαρρείς από πάντα εκεί, ιδανικός προσανατολισμός, σύνδεση των εσωτερικών με τους υπαίθριους χώρους, εσωτερικά αίθρια και αυλές, μεγάλα ανοίγματα παραθύρων, εξώστες προς την καλύτερη θέα που είχε να προσφέρει η κάθε τοποθεσία. Περισσότερα από 40 «Ξενία» συγκρότησαν ένα μοναδικό δίκτυο άρτιων αρχιτεκτονικά και κατασκευαστικά μονάδων.

Τα ξενοδοχείο «Ξενία» Δράμας σχεδιάστηκε το 1961 από το συνεργάτη του Άρη Κωνσταντινίδη, αρχιτέκτονα Κωνσταντίνο Σταμάτη, δυναμικότητας 24 δωματίων και 44 κλινών και βρίσκετε στο Δημοτικό Κήπο της Δράμας, στο κέντρο της πόλης .

Το 1979 έγινε προσθήκη ορόφου με μελέτη που συντάχθηκε από τον ΕΟΤ διπλασιάζοντας τη δυναμικότητα του ξενοδοχείου από 24 σε 48 δωμάτια και από 44 σε 88 κλίνες.

Πανόραμα

banner-panorama

Φωτογραφίες

banner-gallery

Cafe Bar CHOCOLATE

banner-cafeΣτον πανέμορφο αυτό χώρο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας, να δοκιμάσετε τις καλύτερες αρωματικές σοκολάτες και να ζήσετε έντονες στιγμές χαλάρωσης!

Εστιατόριο DESEO

banner-RESTAURANTΠαράδεισος γεύσεων και αρωμάτων προσφέρονται πάντα φτιαγμένα με φρέσκα και παραδοσιακά υλικά. Υπάρχει επίσης και πλούσια κάβα ποτών που θα σας χαρίσει αξέχαστες στιγμές!